Passion vs nyfikenhet

Passion vs nyfikenhet

Tittade precis på en föreläsning med Elizabeth Gilbert (”Eat, prat, love”), där hon pratade om hur hon ändrat sitt synsätt på PASSION. Hon har tydligen alltid varit en förespråkare för att vi alla behöver hitta vår passion, och djupdyka i den, med hull och hår. Hon har alltid haft skrivandet som sin passion, och inte kunnat se att alla kanske inte har en passion i livet.

Detta har hon nu ändrat på. Visst är det underbart att vi lär så länge vi lever!! Så nu förespråkar hon att de som inte har en PASSION i livet, hellre ser på LIVET i sig som sin passion, och ser på sig själv som en humla som flyger från blomma till blomma för att se om man hittar något intressant.

”Vrid på huvudet, bara några centimeter, för att se om det kan vara något intressant. Om inte, flyg vidare.” uppmanar hon.

Visst låter det härligt?! LIVET är vår passion, och vår uppgift är att vara nyfikna och prova det vi tycker verkar intressant. Vart det sen leder, ja, det är en helt annan sak.

Hur ofta i livet följer vi en rak, utstakad väg? Nej, det ena leder till det andra, som leder till det tredje, som gör att vi påbörjar något helt annat, som gör att vi flyttar, som gör att vi byter jobb, som gör att vi provar ytterligare något nytt, som leder oss in på ett helt annat spår… För det är ju det som är LIVET, eller hur?!

Så till er alla som fortfarande inte hittat er passion, gör som humlan och var nyfiken. Vem vet vad du kommer finna…

Nedan kommer ett smakprov, och här finner du hela föreläsningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s