The Happiness Jar Project

The Happiness Jar Project

I dag snubblade jag över något som kallas ”Happiness jar”. Det går ut på att man skriver ner något positivt, stort som smått, på en lapp, och lägger ner det i en burk eller behållare av något slag. Det är Elizabeth Gilbert (”Lyckan, kärleken och meningen med livet”) som kom på idén från början. (Du kan läsa mera i hennes inlägg här/klick.)

Detta påminner mig mycket om något som jag själv har jobbat med sedan mitten av 90-talet, nämligen en Tacksamhetsdagbok. Men mer om det en annan dag…

Självklart kan man ju variera det hela i all oändlighet. Om man t.ex. väljer att skriva på kvällen kan man skriva ner något positivt som hänt den dagen, eller något som man är tacksam över. Om man gör det tillsammans med sin respektive eller sin familj kan man välja att skriva något bra om någon familjemedlem.

Sen kan man självklart välja vad man vill göra med den här burken. Man kan låta den stå under hela året och plocka upp och läsa alla lapparna vid nyår. Eller så kanske man väljer att göra det lite oftare, för att påminna sig om alla bra saker man varit med om under året.

Någon hade skrivit att man kan låta (middags-)gästerna skriva ner något de är tacksamma över, och sen mot slutet av kvällen läser man upp lapparna för alla. Delad glädje är dubbel glädje!

Här hemma har det nu ställts upp en STOR glasvas i hallen (se bilden), där jag la i en fin bild också. Jag förväntar mig att det ska bli många glada lappar, med mycket tacksamhet.

Till slut hoppas jag att du har fått en härlig start på 2016. Det kanske t.o.m. är något du skulle vilja skriva ner på en lapp…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s